Home
 

Moderne Fly

Bi microsoft dynamics navHvad har et moderne fly og et business intelligence system til fælles? Ikke så meget lige umiddelbart men faktisk bliver en stor del af moderne fly fremstillet ved hjælp af advanceret business intelligence software baseret på erp systemer som Microsoft Dynamics NAV og lignende ERP systemer.
Det er faktisk ret simpelt (med mindre man begynder at gå dybere ned i det) – ERP systemet som Microsoft Dynamics NAV indeholder alle data on dem nye fly type, de forskellige komponenter, de forskellige tekniske specifikationer, vind og vejr data, test data osv. Man implementere derefter et Business Intelligence system som f.eks. Targit A7S oven på ERP (enterprise resource planning) systemet og får vist en masse grafer over sammenhængene mellem de forskellige faktorer. Man kan defter justere på forskellige elementer og med det samme se effekten der af. F.eks. udskifer man vingetypen med en anden ændres grafen over f.eks. fly hastighed eller vindmodstanden, benytter man en anden type metal kan man se hvordan dette påvirker vægten og produktions omkostningerne med det samme uden at skulle lave en masse beregninger selv eller en masse forskellige test. Dermed er det blevet betydelig nemmere at finde den optimale løsning på en ny flytype fremfor at skulle udfører hundredevis af test og fejl forsøg inden man når frem til en god løsning.. For istedet for at skulle teste 300 forskellige configurationer er man måske nede på 5-8 som kan være relevante at se nærmere på. Alt sammen på grund af sammenhænget via business intelligence og erp software. Derfor er reporting software og dashboard som microsoft dynamics gp så vigtige nu om dage til alle der driver en større virksomhed.

Hvad bruger man ellers business intelligence + microsoft dynamics nav eller ax til? Jo mange større virksomheder benytter det også til at optimere deres forretningsstruktur, Bi systemet trækker data fra ERP systemet og viser dem til dig på en overskuelig og forståelig måde, du kan f.eks. via få klik sammenligne det samlede omkostninger ved at sælge et produkt i en specifik by eller land, justere på nogle enkelte variabler (som f.eks. leverings priser) og se hvordan det påvirker slut resultatet. Dette gør at man langt bedre kan træffe beslutninger på baggrund af fakta fremfor blot gætværk. Man overvejer måske helt at droppe salget af et produkt til norge fordi det samlet set har kørt med underskud over de sidste 3 år, men opdager så via sit business intelligence system at kan få bragt leveringsomkostningerne til norge ned med 15% vil det give overskud fremfor underskud og derved begynde at få nogle bedre leveringsaftaler på plads fremfor blot at droppe produktet helt.

Du kan læse mere meget om business intelligence og erp herinde på targit og deres ERP Microsoft Dynamics Nav løsning.

October 11, 2010 This post was written by Categories: Fly No comments yet