Home
 

Spitfire Flyet

Spitfire Flyet var et af de mest populære britiske fly der blev brugt i Royal Air Force (RAF), samt nogle enkelte af de andre allierede lande også under Anden Verdenskrig. Dette var et mindre jagerfly med et enkelt sæde. Det var designet til at have en god kortdistance ydeevne af RJ Mitchell, der arbejdede på Supermarine Aviation som chefdesigner.

Spitfire flyet havde bedre tophastigheder på grund af sin elliptiske-vingekonstruktion, end andre af fly fra den tid, som f.eks. Hawker Hurricane. Netop hastigheden​var afgørende for at gennemføre missioner med succes mod de fjendtlige bombemaskiner. De Spitfires har en bedre win rekord end Hurricanes, men der var flere Orkaner i brug i RAF dengang. Men lad os tage et kig tilbage på, hvor Spitfire begyndte.

I 1938, var den første af de Spitfires som blev brugt af RAF – en MK I model. I første omgang kun det 19. eskadrille havde nogen Spitfires. Men ved den tid, krigen begyndte 9 eskadriller brugte Spitfires. De første 77 af disse Spitfires havde fast-pitchede, to-bladede propeller. De andre dem var udstyret med to-position, trebladede propeller. Med en stor stigning til brug for cruising og en lille stigning anvendes til at tage af. De Spitfires havde deres første sejr, da en Heinkel He-111 blev skudt ned af Whitby af det 41. Squadron, som var fra Catterick.

Det blev anbefalet, at Spitfires bruges til fotografisk rekognoscering på grund af deres hastighed. I 1939 nogle af MK I fly blev ændret sig til at udføre opgaven. I stedet for pistoler, de havde stort format antenne-kameraer blev installeret i pistol i hver af vingerne, de var indstillet til at frembringe en stereoskopisk effekt.

I 1945 var der en sidste kamp ført af Luftwaffe. En overraskelse angreb blev foretaget med 800 forskellige fly på allierede Airfields under daggry. Selv om alle lidt tab Luftwaffe ikke komme sig over deres.

Den F.21 Spitfire blev første gang brugt af den 91. Squadron. Den blev brugt til at flyve væbnet rekognoscering og to af dem angreb en lille ubåd, der dukkede, og rapporterede det sank.

October 11, 2010 This post was written by Categories: Fly No comments yet