Home
 

Bæreseler til børn – en genial opfindelse

Ergobaby bæresele til spædbørn og babyJeg må indrømme jeg faktisk er gået hen og blevet rigtig glad for min bæresele, som dem der kender mig nok har bemærket. Man finder mig ofte ude på flyvepladsen i fritiden med lille Pia i bæreselen. Så derfor fik jeg lige lyst til at skrive et lille indlæg om dette geniale stykke babyudstyr. Da Pia er vores eneste datter bliver hun nok en smule forkældet. Hun har næsten alt inden for babyudstyr som 2 ergonomiske bæreseler, strækvikle, barnevogn, rutsjebane og masser af babylegetøj på hendes børneværelse. Men sådan er det jo ofte med de små prinsesser.

Læs mere Derfor bør du vælge en ergonomisk bæresele

Fordele ved en bæresele

Til de helt små vil jeg faktisk anbefale en slynge eller strækvikle frem for en bæresele. Men når dit barn er 4-5 måneder, er det på tide at udskifte slyngen eller viklen med en babybæresele.
Når man har sit barn i en bæresele, slynge eller vikle, så kan barnet mærke din nærhed og varme. Små børn ser ikke ret godt, så jo tættere barnet er på sine forældre, jo bedre kan han eller hun se dem. Derfor er det en meget tryg fornemmelse for barnet at ligge der i bæreselen. Du vil derfor også opleve at barnet er meget mere roligt og stille i en bæresele, end hvis den lille blot lå i sin barnevogn eller babyseng.
Når barnet er så tæt på dig hele tiden, så lære du som forældre også bedre at tolke dit barns signaler, og bliver dermed en bedre forældre for at sige det groft.
Med en god ergonomisk bæresele er dit barn faktisk ret let at bære på, og du kan nemt gå en god lang tur med barnet, og på den måde både få barnet til at falde til ro, og samtidig få lidt motion.
Også i hjemmet kan en bæresele være en stor fordel. Er dit barn pylret, put ham eller hende i bæreselen og ellers gå rundt og ryd lidt op i hjemme, strik eller samle modelfly alt efter hvad man er til. Barnet falder til ro, og du får lavet noget praktisk imens.
Så som du kan se er der faktisk en hel del fordele ved bæreseler, ikke kun til de helt små babyer men også til de lidt større børn. Jeg har set børn helt op til 5 års alderen bliver båret rundt i en bæresele. Jeg vil dog mene, at når barnet er gammel nok til at gå selv, så er en bæresele ikke længere nødvendig. Lidt som når man skifter fra en babyseng til en juniorseng.

Læs mere Hvilken babyseng skal man vælge?

Hvilken model skal man købe?

Der er rigtig mange forskellige bæreseler på marked, så det at finde den rigtige model er nærmest lige så svært som at vælge en god autostol. Man kan vælge den hurtige løsning og lave en google søgning på bedst i test bæresele, men ofte er det blot skribentens mening man som får. Som regel er det en god ide, at gå efter de mere kendte mærker som Ergobaby, Babybjørn, Stokke og Childhome. Så ved man at man får en god og ergonomisk bæresele, som er god at bruge for både forældre og barn.
Er det til helt små børn, så husk at undersøg om bæreselen nu også giver støtte nok til barnets nakke. Ikke modeller kan nemlig anvendes til spædbørn. Til nogle modeller som f.eks. Ergobaby kan man få en ekstra babyindsats som gør at de også kan bruges til nyfødte. Men ofte vil det give mere mening at bruge en babyslynge eller stækvikle til de helt små. De er lidt mere behagelige og nemmere at bruge til de mindste. Men i takt med at barnet bliver større så vil en rigtig bæresele være at foretrække. De kan købes i de fleste babybutikker som f.eks. Babysam, eller i online butikker som Foxybaby eller Danbaby.

Masser af billig babyudstyr, børnemøbler som f.eks. babysenge og juniorsenge

January 14, 2018 This post was written by Categories: Lokale No comments yet