Home
 

Ny klatrevæg på aalborg flyveplads

Som pilot er det vigtigt at holde sig i god form, ja det gælder jo faktisk for de fleste af os, og i den anledning er klatring en sjov og effektiv måde at holde formen på. Derfor har de netop fået en ny klatrevæg i Aalborg lufthavn, levere af deres nabo Abekatten.dk. Klatrevæggen er dog kun midlertidig og en del af et forsøg for at se om klatring kan være med til at forbedre formen hos de ansatte.

Klatring er lige for tiden, en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark. Klatring er mere end blot en disciplin, den kan groft sagt deles op i følgende – Bouldering, Sportsklatring, Traditionel klatring og Bjergbestigning. Derudover er der en del andre under disciplinen, så som du kan se, så er det faktisk lidt mere over sporten end blot at klatre op af en væg. Især klatrevægge er blevet rigtig populære her i landet, dels for det ikke kræver noget specielt udstyr, men også fordi man på en klatrevæg, kan lave forskellige ruter, så der er noget for dem som aldrig har prøvet det før, men også for de øvede. Klatrevægge kommer i forskellige størrelser, alt lige fra 3-4 meter til par og tyve meter og i masser af forskellige udformninger. En god klatrevæg kræver altid mindst 2 personer, en til at klatre og en til at holde seletøjet, i tilfælde af den som klatre skulle miste grebet og falde ned. I modsætning til bouldering, er der ikke altid nogle crashpads eller faldeunderlag til en klatrevæg. Her er det hjælperens ansvar at sørge for sikkerheden. Her forleden så jeg en ung mor som klatrede op af en 10m høj klatrevæg med sin baby i en bæresele.

Klatrevæg fra abekatten

Når man klatre, så bruger man de fleste muskler i kroppen og man styrker samtidigt sin koncentration. Det er en team sport, som giver masser af gode venner og unikke oplevelser, hvilket bestemt er en af grundene til sports popularitet.

Alt efter hvad slags klatring man dyrker, så er det forskellige hvad man skal bruge af klatreudstyr. F.eks. så er det ikke nødvendigt med andet end et par gode sko, hvis man ønsker at prøve kræfter med en klatrevæg. Dyrker man bjergbestigning så er det jo noget helt andet klatreudstyr man skal bruge.

Abekatten.dk - klatreudstyrKlatring er noget som man aldrig selv bør prøve kræfter med alene, det kræver altid træning fra en erfaren klatre inden man går i gang, det gælder for nærmest alle discipliner. Derfor anbefales det ikke, at man blot finder det første og bedste klatrevæg, i nærheden af hvor man bor og prøver kræfter med den, uden en instruktør. En af de gode ting ved klatring, er at man hurtigt bliver bedre, i starten vil det måske føles rigtigt svært, men i løbet af blot få gange, vil langt de fleste kunne mærke en tydelig fremgang, og det er en af de ting som er med til at gøre klatring til en rigtig sjov og udfordrende sport. Den kan dyrkes af alle, selv den mor jeg jo så var ude og klatre med babyen i en bæresele. Lidt ekstremt efter min mening, men det viser bare hvor sikkert nogle føler denne sport er.

På flyvepladsen har den nye klatrevæg ind til videre været en stor succes og over 100 personer har prøvet kræfter med den blot her de første par dage.

Du kan læse mere om klatring her på PerlCritic – http://www.perlcritic.org/klatrevaeg-prov-kraefter-med-klatrevaegge/

Ellers se om der ikke er en lokal klatreklub i nærheden af dig. Det er en rigtig sjov sport at komme i gang med, så har du endnu ikke prøvet klatring, giv det da lige et forsøg.

June 16, 2015 This post was written by Categories: Lokale No comments yet